Ahşaptan su lekesi çıkarmak ve ahşap yüzeylerde oluşan su lekelerini temizlemek karmaşık ve teknik uygulamalar gerektirmese de yine de bazı su lekeleri özellikle de kararmış su lekelerini ahşaptan çıkarmak zor ve bazen hatta imkansız olabilir.

Senaryoyu biliyorsunuz: Bir misafir, soğutulmuş camlarının altında bir bardak altlığı kullanmayı unutur ve kısa süre sonra en sevdiğiniz ahşap mobilyanızda soluk beyaz bir leke belirir. Bu lekeye genellikle su halkası denir ve kesinlikle sinir bozucu olsa da gününüzü mahvetmesi gerekmez. Diş macunu, damıtılmış beyaz sirke ve hatta mayonez gibi zaten sahip olduğunuz günlük ürünlerin kullanılmasına dayalı temizleme ipuçlarımızla ahşaptaki su lekelerini nasıl çıkaracağınızı öğrenebilirsiniz.

ahşaptan su lekesi nasıl çıkar, ahşaptan su lekesi çıkarmak

Su lekelerini  çıkarmaya başlamadan önce su halkasının rengini inceleyin. Ahşabın yüzeyinde nem sıkıştığında beyaz su lekeleri ortaya çıkar. Temizleme yöntemlerimiz bu tür lekeler için en iyi sonucu verir. Su halkaları karanlıksa, sıvı muhtemelen ahşabın kendisine ulaşmıştır ve yüzeyi tamamen düzeltmeniz gerekebilir. Bazı sert su lekelerinin en iyi temizleme tekniklerinin bir kombinasyonu ile tedavi edilebileceğini belirtmek de önemlidir; Her yöntemi gerektiği gibi deneyin. Aşağıda, partinin devam edebilmesi için ahşaptaki su lekelerini nasıl çıkaracağınızı göstereceğiz.

Ahşap Mobilyadan Su Lekesi Nasıl Çıkarılır?

Her evde, neredeyse kaçınılmaz olarak, en az bir kere, bir ahşap mobilya üzerinde veya yüzeyde çıkarılması zor, inatçı bir su lekesi ile karşılaşmışsınızdır. Harika bir misafir ağırlamasından veya aile toplantısından sonra temizlik yapıyorsunuz ve toz alırken tahta masalarınızdan birinde halka şeklinde bir su lekesi görüyorsunuz. Bu tür lekeleri başarılı bir şekilde çıkarmak için bazı standart yöntemler denediniz ve hatta ev temizliği için kullanmakta olduğunuz bazı ev temizlik ürünü ile çıkarmayı denediniz ve umduğunuz gibi işler yolunda gitmedi ve ahşap yüzey üzerindeki su lekesi çıkmadı.

Doğal olarak, bu başarısız ahşaptan su lekesi çıkarmak ve su lekesini temizlemek girişiminizin sonucunda bu lekeleri temizlemenin mümkün olup olmadığını merak ediyor olmalısınız. Size iyi bir haberimiz var! Ahşap mobilyalarınızdan su lekelerini ve halkaları başarıyla çıkarmanın bir hatta birkaç yolu var. Bu yazıda, ahşap mobilyalardaki su lekelerini nasıl çıkarabileceğinizi açıklıyoruz.

NOT EDİNİZ !

Ahşaptaki su lekelerini damıtılmış beyaz sirke, diş macunu ve hatta mayonez gibi ev ürünleriyle çıkarabilirsiniz

Su Halkası Lekesi Nedir, Ahşap Yüzeyde Su Lekesi Neden ve Nasıl Oluşur?

Çoğu su lekesi beyaz veya açık renkli halkalar veya bulutlarla görünür. Ahşap mobilyalarınızın tozunu alırken böyle bir su lekesi görürseniz, nemin ahşabın cilası içinde hapsolduğu anlamına gelir. Ahşap mobilyalardaki beyaz halkalar, ahşabın üst katmanlarına emilen nemi yansıtır. Buz gibi soğuk su bardakları (ve bardak altlığı eksikliği) ahşap yüzeyleriniz için felakete yol açabilir ve ahşap yüzeyler üzerinde oluşan su lekelerinin sebeplerinden başlıcası bu durumdur.

Su lekeleri, nem ahşaba nüfuz ettiğinde ve yüzeyin altında sıkıştığında meydana gelir; bu, en yaygın olarak bir bardak, şişe veya kupadaki yoğuşmadan veya dökülen bir şey temizlenmeden bırakıldığında meydana gelir.

Ahşaptaki su lekeleri, temel olarak, ahşabın balmumuna sızan veya cilasının altına giren ve doğal olarak bulutlanan nemdir diyebiliriz.

Su lekesinin nedeni ne olursa olsun, onu temizlemek ve ahşap mobilyalarınızın, zeminlerinizin veya tezgahlarınızın yeni gibi görünmesini sağlamak için seçenekler vardır. Evinizin bakımı ve düzeni için tavsiye ve önerilerimizi yakından takip ediniz.

Aşağıda listelenen temizleme yöntemlerinin çoğu bu tür lekeleri hafifletecek veya çıkaracaktır. Bununla birlikte, koyu bir lekeyse, büyük olasılıkla ahşaba ve yüzeye nüfuz etmiş ve lekeyi tamamen çıkarmak için mobilyanızın yenilenmesi gerekebilir.

UNUTMAYIN !
Ahşap yüzeyler üzerindeki hafif ve beyaz renkli su lekeleri daha yenidir ve cila gibi yüzey işlemleri kullanılarak çıkarılabilir

Ahşap Yüzey Üzerindeki Su Lekesinin Rengini Doğru Belirleyin

İki su lekesi aynı değildir. Ancak genel olarak, ahşap üzerindeki açık veya koyu su lekesi olup olmadığını belirleyerek problemin çözümü noktasında hangi yöntemi kullanacağınıza karar verebilir, yaklaşacağınızı ve uygulayacağınız yöntemi belirleyebilirsiniz.

Ahşap mobilya veya yüzey üzerindeki açık ve koyu lekeler arasındaki fark, suyun ahşap üzerinde kalma süresi ve dolayısıyla ne kadar derine nüfuz ettiği olarak açıklanabilir.

  • Açık Renkli Su Lekeleri: Açık renkli su lekeleri beyaz veya açık renkli görünür ve bulutlu bir görünüme sahip olabilir. Bu renge sahip su lekelerinin, suyun yalnızca ahşabın veya yüzey tabakasının yüzeyini etkilediği daha yeni lekeler olduğunu söyleyebiliriz
  • Koyu Renkli Su Lekeleri: Ahşap üzerindeki açık renkli su lekeleri tedavi edilmezse, sonunda ahşap üzerinde koyu su lekelerine dönüşürler. Koyu kahverengi veya siyah görünen bu lekeler, ahşabın içine su sızdığında meydana gelir ve ardından küflenmeye başlar.Bu tür su lekeleri ahşabın içinde daha derin olduğu için çıkarılması daha zor olacaktır.

NOT EDİNİZ !

Ahşaptaki koyu su lekeleri daha eskidir ve küf oluşumu vardır; Onlardan kurtulmak için lekeli ahşap yüzeyi zımparalamanız gerekebilir

Ahşaptan Su Lekesi Çıkarmak İçin Isı Kullanın

Ahşaptan su lekesi çıkarmak için evde bulunan bir ısı kaynağını kullanabilirsiniz. Evde ilk akla gelen ısı kaynağı bir ütü olacaktır. Su halkalarını ütüyle çıkarmak için lekenin üzerine temiz bir bez koyarak başlayın. Yüzeyinize herhangi bir bulaşmayı önlemek için herhangi bir baskı veya çıkartma içermeyen pamuklu bir bez kullanmanızı öneririz. Ütünün içinde su olmadığından emin olun, ardından ütüyü düşük bir sıcaklığa ayarlayın. Isındıktan sonra, ütüyü bezin üzerine su lekesinin üzerine hafifçe yerleştirin. Birkaç saniye sonra, lekeyi kontrol etmek için ütüyü ve bezi kaldırın. Hala oradaysa, leke çıkana kadar işlemi tekrarlayın.

Bu su lekesi çıkarma yöntemi, yüzeydeki nemi etkin bir şekilde buharlaştırdığından, yerleşik su lekeleri(koyu renkli su lekeleri) yerine hala nemli olan yani taze su lekelerinde en iyi sonucu verir.

AKLINIZDA BULUNSUN !

Ütünün en düşük sıcaklığa ayarlandığından ve buhara ayarlanmadığından emin olun. Leke çıktıktan sonra mobilyanızın parlamasını sağlamak için bir kat mobilya cilası uygulayın

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR : Bahçe Mobilyaları Nasıl Temizlenir?

Su Lekelerini Saç Kurutma Makinesiyle Çıkarın

Bu yöntem en çok tatlı su lekeleri için işe yarar. Ahşap mobilya üzerinde bir su halkası lekesi göründüğünde, banyonuza gidin ve bir saç kurutma makinesi alın. Cihazı prize takın ve en yüksek ayarına getirin. Saç kurutma makinesini lekeye doğru yöneltin ve leke kaybolana kadar tutun. Uygulama yaptığınız ahşap yüzeyi mobilya yağı ile parlatarak işlemi bitirin. Elinizde mobilya yağı yoksa zeytinyağı da işe yarar.

NOT EDİNİZ !

Saç kurutma makinenizi doğrudan ısı olmaması ve ahşabın aşırı ısınmaması için hareket ettirerek(daireler çizerek) uyguladığınızdan emin olun

Mayonezle Ahşap Yüzeylerde Bulunan Su Lekelerini Çıkarın

Ahşap mobilyalar ve yüzeyler üzerindeki su lekeleri için şaşırtıcı bir çözüm, hiç şaşırmayın, buzdolabınızda sizi bekliyor. Mayonezdeki yağ, bir su halkasındaki nemi uzaklaştırmak ve ahşap mobilyaların yüzeyindeki bulutlu kalıntıları gidermek için uygundur. Bir kağıt havlu kullanarak lekenin üzerine mayonez sürün. Birkaç saat ya da bir gece kağıt havluyla su lekesinin üstünde bekletin. Sonrasında mayonezi temiz bir bezle silin ve cilalama işlemi ile uygulamayı bitirin. Şaşırdınız biliyoruz ama ahşaptan su lekesi çıkarmak için en etkili temizleme yöntemlerinden biri de bu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR : Evdeki Tozu Azaltmanın Yolları

Ahşaptan su lekesi çıkarmak | Mobilyadaki Su Lekeleri | Ahşap Mobilyadan Su Lekesini Çıkarmak | Ahşap Yüzeylerdeki Su Lekesi Nasıl Çıkarılır | Ahşaptaki Su İzleri Çıkarmak Nasıl | Ahşap Yüzeyin Üzerindeki Su Lekesi | Ahşap Masadan Su Lekesi Çıkarmak

Su Lekelerinden Kurtulmak İçin Diş Macunu Kullanın

Ahşaptan su lekesi çıkarmak için beyaz diş macununa (jel ve beyazlatma çeşitlerini atlayın) ve bir bez veya kağıt havluya ihtiyacınız olacak. Temiz ve nemli bir beze bol miktarda diş macunu sürün. Diş macununu lekenin üzerine nemli bez yardımıyla uygulayın. Leke tamamen çıkana kadar lekeyi nazikçe ovmaya devam edin. Kalıntıları bir bez veya kağıt havluyla silin. Uygulamanın ardından yüzeyi parlatmak için ahşap cilası kullanın.

Su lekesini çıkarmak için sadece diş macunu yeterli gelmediği anlarda, diş macununa hafif bir aşındırıcı bir etki kazandırmaya ihtiyacınız olabilir. Beyaz, jel olmayan, diş macunu ve kabartma tozundan bir macun yapın. Karışımı yumuşak bir bez veya eski bir diş fırçası kullanarak uygulayın. Noktayı kaybolana kadar dairesel hareketlerle hafifçe ovalayın. Nazik olmak burada çok önemlidir – çok fazla baskı uygularsanız mobilyanızın yüzeyini çıkarabilir veya çizebilirsiniz.

AKLINIZDA BULUNSUN !

Diş macununu, jel olmayan ve beyazlatma yapmayan çeşitlerinden birini tercih edin ve  ovma işlemini ahşaba damarla aynı yönde uygulayın.

Kendin Yap Ahşaptan Su Lekesi Çıkarıcı için Sirke ve Zeytinyağını Birleştirin

Küçük bir kapta eşit miktarda sirke ve zeytinyağını karıştırın. Karışımı bir bez kullanarak ahşap yüzeyin üzerindeki su lekesine uygulayın. Leke gidene kadar tahta damarı yönünde silin. Zeytinyağı mobilya cilası görevi görürken sirke lekeyi çıkarmaya yardımcı olacaktır. Temiz, kuru bir bezle silerek bitirin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR : Süpürgelikten Boya Lekesi Nasıl Çıkar ? 

Ahşap Döşeme Üzerindeki Su Lekesi Nasıl Çıkar | Parkedeki Su Lekesi Nasıl Çıkar | Sehpadan Beyaz Su Lekesini Çıkarmak İçin | Ahşaptan Kararmış Su Lekesi Çıkarmak | Cilasız Ahşaptan Su Lekesi  Çıkarmak | Cilalı Ahşaptan Su Lekesi Çıkarmak | Ahşaptan Eski Su Lekesi Nasıl Çıkarılır | Ahşap Yüzeylerdeki Su Lekelerinden Kurtulmak İçin

Eski ve Kararmış Su Lekelerini Çıkarmak İçin Hidrojen Peroksit

Eski su lekeleri ahşabın daha derinlerine işledikleri için çıkarılması daha zordur. Eski su lekelerini çıkarmak için bir ahşap mobilya parçasını tamir edecekseniz, herhangi bir üst kaplamayı veya cilayı çıkarmak için önce yüzeyi zımparalamak en iyisidir. Lekeyi hafifletmek için 50/50 hidrojen peroksit ve su karışımı uygulayın. Beyaz bir bezi solüsyona batırın ve lekenin üzerinde on dakika bekletin. Yeni bir yüzey uygulamadan önce alanın tamamen kurumasını bekleyin.

Su Lekelerini Çıkarmak İçin Ticari Temizlik Ürünleri Satın Alın

Ev yapımı temizlik tariflerine ek olarak, ahşaptaki su lekelerini çıkarmak için formüle edilmiş mağazalardan ve online alışveriş sitelerinden satın alınabilecek birçok ahşaptan su lekesi çıkaran ticari ürünler bulunmaktadır. Kullanmadan önce, ahşap mobilyalarınızın cila,kaplamal veya vernik gibi cilalarına uygun olduğundan emin olmak için üreticinin talimatlarını kontrol edin. Satın aldığınız ve kullanacağınız ahşaptan su lekesi çıkarma özelliği bulunan ticari ürünün etki derecesinden emin değilseniz, ürünü mobilyanızın göze çarpmayan bir yerinde test edin.

Temizlik Uzmanlarını Arayın

Bir su lekesi, ahşap mobilyaların güzelliğini gerçekten azaltabilir. Yukarıda bahsedilen tekniklerden bazılarını kullanmak ahşabın doğal güzelliğini geri kazanmaya yardımcı olabilir. Ve evinizin geri kalanının güzel görünmesini istiyorsanız, ancak hepsini yapamayacak kadar meşgulseniz Güzel Evim İzmir Temizlik Firması size yardımcı olabilir. İster düzenli temizlik hizmetlerine ister inşaat sonrası ev temizliğine ihtiyacınız olsun, Güzel Evim temizlik profesyonelleri 15 yılı aşkın tecrübesiyle her şeyi kolaylaştırmaya yardımcı olur. Sevdiğiniz şeylere daha fazla zaman ayırabilmeniz için evinizin en iyi şekilde görünmesini nasıl sağlayacağımızı biliyoruz. Ev temizliği randevunuzu oluşturmak için bize 0232 255 0 555 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

 

 

 

 

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir