Ev Temizliği Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz

Bireyden bireye ve kurumdan kuruma değişiklik gösteriyor olsa da ev temizliği yaparken dikkat edilmesi gerekli birkaç temizlik standardı vardır ki herkes tarafından kabul görür ve uygulanır.Siz de ev temizliği yaparken dikkat etmeniz gereken durumları bir kenara not edin ve kaza riskini en aza indirerek ev temizliğinin keyfini sürün.

Ev temizliğine ilk önce çöplerin boşaltılması,kullanılmayan ve eski eşyaların ortadan kaldırılması ile başlanmalı.(bu gibi durumlar için büyük ve sağlam çöp poşetleri hazır bulundurulmalı).Kullanılabilir durumdaki fakat sizin işinize yaramayacağını düşündüğünüz ev eşyası ve giysilerinizi yakınınızdaki bir sosyal yardımlaşma derneğine ve apartman görevlisine vererek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

  1. -Kullanılacak ev temizlik ürünlerinin içerikleri ve kullanım alanları doğru tespit edilmeli ve yoğunlukları iyi ayarlanmalıdır.Kaliteli ürünler ve bilinen markalar tercih edilmelidir.
  2. -Zor ve farklı lekeler ve kirler ile karşılaştığınızda deneme-yanılma yöntemini kullanarak çözüme ulaşma mantığı ile değil mutlaka bu konu hakkında deneyimli birinin veya kurumun tavsiyesini,yardımını alarak çözüme ulaşmayı seçin.
  3. -Ağır eşyalarınızın yerini kesinlikle tek başınıza çekerek ya da kaldırarak değiştirmeyin,belinize ve yer döşemelerine zarar verebilirsiniz.Eşyalarınızın içini,üstünü boşaltmayı veya birinin yardımını alarak kaldırma yolunu seçiniz.
  4. -Ağır eşyaları kaldırırken ve çekerken vücudunuzu mutlaka doğru pozisyonda konumlandırın,iskelet ve kas yapınıza zararlı durumlardan kaçının.Ayrıca merdiven ve diğer yüksek yerlere çıkarken özellikle çok dikkatli olun.
  5. -Islak ve kaygan zeminlerin temizliğinde dikkatli olun ve kaymayacak terlik kullanmaya özen gösterin.
  6. -Temizlik ürünlerinin birbirine karışmamasına özen gösterin,bu durum zararlı gazların ortaya çıkmasına ve solunum yollarınızın zarar görmesine sebep olabilir,ayrıca bu ürünlerin kullanılması sırasında mutlaka koruyucu bir eldiven ve maske kullanmayı ihmal etmeyin ve bulunduğunuz alanın açık hava ile temasına özen gösterin.
  7. -Cam dış yüzeylerinin temizlenmesi sırasında sizi tehlikeli durumlardan kurtaracak,özellikle bu durumlar için üretilmiş, mıknatıslı cam temizlik aparatlarından kullanın.Vileda sopasının ucuna bağlayacağınız hafif nemli bir bez ile de cam dış yüzeyinin temizliğini gerçekleştirebilirsiniz.
    Pas ve yağ lekelerinin temizlenmesi için kullanacağınız temizlik ürününün özelliklerini çok iyi bilmeniz gereklidir.Halının üzerindeki pas lekesi ile balkonunuzun zemininde bulunan pas lekesi farklı bir durumdur ve farklı metotlar,ürünler ve uygulama gerektirir.
  8. -Havalandırma filtrelerinin,klima filtrelerinin ve kalorifer peteklerinin içinin temizlenmesi unutulmamalıdır.Nefes alıp verdiğimiz havanın kalitesi ve solunum yolu hastaları için büyük önem taşıyan bu temizlik yılda üç-dört kez tekrarlanmalıdır.
  9. -Ev temizliğine ilk önce çöplerin boşaltılması,kullanılmayan ve eski eşyaların ortadan kaldırılması ile başlanmalı.(bu gibi durumlar için büyük ve sağlam çöp poşetleri hazır bulundurulmalı).
  10. -Kullanılabilir durumdaki fakat sizin işinize yaramayacağını düşündüğünüz ev eşyası ve giysilerinizi yakınınızdaki bir sosyal yardımlaşma derneğine ve apartman görevlisine vererek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir